Vložil Justitianus, 4. Květen 2022 - 8:52

Petře registrovaný, použil jste dva argumenty.


První Váš argument

Dopoustil jste se argumentačního faulu, když tvrdíte: „OZ uznává rozsah vlastnictví takový, jak byl určen v době účinnosti ZoVB. Jiné pojetí by bylo ústavně nekonformní.“ Točíte se argumentačně v kruhu: Konfiskace majetku by jistě nebyla přípustná, ale nic dnes nesvědčí o tom, že by ty dráty byly v majetku vlastníka jednotky. To byste mohl prokázat jedině obsahem prohlášení. A celá tato diskuse je od počátku o tom, že v prohlášení ty dráty NEJSOU uvedeny jako majetek vlastníka jednotky.

Domluvte se a doplňte prohlášení o to co v něm chybí.


Druhý Váš argument

Vaše teoretické konstrukce mají jediný cíl: prosadit Vámi zastávaný názor, bez ohledu na názory ostatních vlastníků jednotek v domě. Realita je však jinde.

Zapomínáte, že existují desetitisíce domů podle zákona č. 72/1994 Sb., a v nich jsou společná všechna plynová potrubí vedoucí do bytů. Ta trubka přivádí plyn pouze pro jeden jediný byt. Tyto společné části OPZ mají často délky v desítkách metrů.

Totéž je s přívodním potrubím vody od odbočení ze stoupačky v šachtě až k uzávěru u bytového vodoměru. Ta trubka přivádí vodu pouze pro jeden jediný byt, ale přesto je společná – ve všech prohlášeních vlastníka budovy. Totéž platí u bytové odbočky teplé vody.

Nic vám nebrání doplnit prohlášení. Předestřete ostatním vlastníkům Vaše argumenty. Jestliže je přesvědčíte o vlastnictví těch drátů, bude to vyřešeno.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.