Vložil Justitianus, 30. Duben 2022 - 6:38

Pane „Petr registrovaný“, dal jsem Vám odkaz na nařízení vlády č. 366/2013 Sb., protože je použitelné i pro jednotky(1994), a to na základě tohoto ustanovení občanského zákoníku:

Zákon č. 89/2012 Sb.
§ 10

(1) Nelze-li právní případ rozhodnout na základě výslovného ustanovení, posoudí se podle ustanovení, které se týká právního případu co do obsahu a účelu posuzovanému právnímu případu nejbližšího.

Je možné dojít ke shodnému závěru i jinak – prostou úvahou pomocí rozumu průměrného člověka.

Na samém počátku byl jediný původní vlastník celé budovy, a ten vlastnil vše, včetně všech elektrických vedení. Původní vlastník vyčlenil v domě jednotky a vyjmenoval v prohlášení to co předává do výlučného vlastnictví ke každé jednotce. Ty části budovy které nevyčlenil do jednotek zůstávají tedy i nadále společné, i kdyby je zapomněl v prohlášení u­vést.

Odpověď jste ode mne dostal dvakrát: jednou s odkazem na NOZ a nařízení vlády, podruhé s odkazem na zdravý rozum. Je pouze Váš problém, že s tím nejste spokojený. Procházíte známým cyklem DABDA, který má pět fází:

(1) Popírání
První reakcí je popření reality. V této fázi se jednotlivec domnívá, že ostatní se mýlí a lpí na falešné, preferované realitě.
(2) Hněv
Když jedinec pozná, že popírání nemůže pokračovat, začne být frustrovaný. Hledá vnějšího nepřítele. Typické reakce v této fázi: „To není fér!“ „To nedává smysl!“ „Prohlášení je špatně napsané!“ „Kdo za to může?“
(3) Vyjednávání
Jednotlivec se aktivně snaží odvrátit nevyhnutelný následek. Komunikuje, hledá a snáší argumenty ve svůj prospěch, přesvědčuje ostatní o své pravdě, hledá nějaký kompromis, smlouvá.
(4) Deprese
Během fáze deprese si jedinec zoufá, když si plně uvědomí nevyhnutelnost své situace. V tomto stavu může ztichnout, odmítá návštěvy a tráví většinu času truchlivě a zasmušile.
(5) Smíření
V této poslední fázi jednotlivec plně přijímá realitu nebo nevyhnutelnou budoucnost. Nastává duševní uklidnění a stabilní stav emocí („mír v duši“).

Vy jste teď na počátku fáze číslo 3.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.