Vložil Justitianus, 28. Březen 2022 - 20:05

Z rozhodování per rollam se samozřejmě nepořizuje žádný „zápis“. Zpracuje se písemné oznámení podle § 1213.

Neexistuje žádné „hlasování o jednotlivých bodech“, protože neexistují žádné „body“. Při rozhodování per rollam se rozhoduje (hlasuje) o každé jednotlivé záležitosti zcela samostatně, a každý výsledek každého hlasování per rollam musí být písemně oznámen podle § 1213.

Nepokusil jste se dosud konsumovat právo podle § 1179. Vaším právem podle tohoto ustanovení je pouze „seznámit se, jak osoba odpovědná za správu domu hospodaří a jak dům nebo pozemek spravuje. U této osoby může vlastník jednotky nahlížet do smluv uzavřených ve věcech správy, jakož i do účetních knih a dokladů, a pořizovat si z nich výpisy, opisy a kopie“. Proč si to nepřečtete v zákonu sám? Odkaz na § jste dostal.

SVJ tedy není povinno Vám (v rámci § 1179) něco kopírovat, ani posílat. Máte možnost nahlížet pouze „u této osoby“, to jest v místě sídla SVJ. A kopie si případně pořídíte sám na místě. Podrobnější úprava a pravidla nahlížení podle § 1179 mohou být obsažena ve vašich stanovách. Znáte jejich obsah? Nečekáte snad, že Vám budu vyhledávat a vysvětlovat text vašich stanov?

Že jste poslal komusi jakýsi email je bezvýznamné. Máte vůbec ve stanovách uvedenu emailovou komunikaci jako přípustný prostředek komunikace se SVJ? Je ve stanovách uvedena emailová adresa SVJ? Pokud ne, pak jako byste ty emaily házel do koše. Nikdo je nemusí číst, a nikdo nemá povinnost na ně odpovídat.

Dospělí se chovají jako děti. Nejsou ochotni číst prohlášení, stanovy, zákon.

Další Vaše stesky nebudu komentovat. Když nejste ochoten zjistit si v zákoně možnosti a práva členů vůči statutárům – idiotům, pak to nemá cenu rozebírat. Byla by to ztráta času.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.