Vložil Člen (bez ověření), 6. Březen 2022 - 2:24

Nepíšete, zda jste s provozováním kamerového systému souhlasil Vy i všechny další dotčené osoby. Provoz kamerového systému představuje invazivní zásah do soukromí dotčených osob a tak nestačí většinové hlasování vlastníků, když navíc okruh dotčených osob (zahrnující osoby bydlící v domě a další osoby vstupující do domu a pohybující se v domě, např. nájemce jednotek, zaměstnance, zákazníky a dodavatele provozoven v jednotkách, osoby zajišťující správu, údržbu, opravy a úklid domu ad.) může být a typicky je jiný (a větší) než okruh vlastníků. Od toho se odvíjí odpovědi.

Dále neuvádíte, kdy (všechno) má k on-line záběrům kamer a kamerovým záznamům přístup nyní. I to je podstatné pro odpověď, protože možnost takovéhoto přístupu k záběrům a záznamům musí být mj. nediskriminující. Dále, kamerový systém je možné provozovat i v takovém režimu, že k záběrům ani záznamům nemá přístup nikdo a použijí se (zpětně) teprve v případě potřeby řešení události.

Další problém je v tom, že každý má právo k přístupu k záznamům o své osobě. Není zřejmé, jak je toto právo možné realizovat ve vztahu ke kamerovým systémům, a proto se obecně realizovat nedá.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.