Vložil Justitianus, 24. Únor 2022 - 0:44

Nu, už jsem Vám citoval, že podle § 1175 vlastník jednotky spravuje svůj byt, jak to vyžaduje nezávadný stav a dobrý vzhled domu. Byt se skládá z místností. Zimní zahrada je místnost bytu. Do toho mu SVJ nijak nezasahuje, k tomu nemá oprávnění. Vy na tom něčemu nerozumíte?

A také jsem Vám napsal, že cokoliv se nachází uvnitř bytu je ve vlastnictví vlastníka jednotky, není-li to v prohlášení výslovně zmíněno jako společná část.

  • Existují povrchové vrstvy uvnitř místností a prostorů bytu (omítka, podlahová krytina, obklady, dlažba). U nich by mohla vzniknout rozepře co z toho je společné a co je vlastnictvím vlastníka jednotky. Od toho máte prohlášení, aby to určilo jednoznačně.
  • Střecha domu je vždy společná. Nevím co míníte pojmem „stříška“. Na velikosti střechy přece nezáleží. Nezáleží na tom zda ji nazvete „střecha“, „stříška“, nebo „stříšečka“. Mohlo by to být jinak, viz prohlášení.
  • Nevím co míníte pojmem „fasáda“. To slovo označuje průčelí budovy jako celek. Jednotlivé stavební prvky fasády mohou mít různý vlastnicky režim. A opět: viz prohlášení!
  • Okna jsou výplně stavebních otvorů. Viz prohlášení!

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.