rekonstrukce ziminích zahrad z FO SVJ

Vložil magic (bez ověření), 23. Únor 2022 - 14:54 ::

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, zda s tím už nemá někdo přímo zkušenost nebo nebude vědět, jak postupovat.

Jsme SVJ, kde máme balkóny, terasy a zimní zahrady (přesně takto je to pojmenováno v prohlášení vlastníka)

Balkóny a terasy jsou dle prohlášení vlastníka ve výlučném užívání jednotlivých vlastníků přilehlé bytové jednotky. Tato plocha tedy není zohledněná ve vlastnickém podílu jednotlivých bytových jednotek. Pokud se nepletu, tak se jedná o části pláště domu a podléhají plně správě SVJ.

U zimních zahrad je plocha zohledněna ve vlastnickém podílu přilehlých bytových jednotek. Proto např. i ve vyúčtování za vytápění je počítáno s touto plochu k tyži vlastníka konkrétní bytové jednotky.

A nyní k jádru věci. Řešíme nyní rekonstrukci dlažby na balkónech a teresách, bude hrazeno z FO SVJ. U zimních zahrad bychom potřebovali vědět, jak postupovat, respektive co všechno je u zimních zahrad možné nechat opravit za finanční prostředy z FO SVJ. Jde mi např. o fasádu (vnější stěny zimní zahrady), stříšku,zábra­dlí,skleněné výplně,vnitřní části (dlažba,větrací komínky,odtokové kanálky,vnitní omítka)

Díky předem za reakce.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.