Navrh na opatrovnika SVJ - jak na to?

Vložil Anonymous (bez ověření), 21. Únor 2022 - 7:15 ::

Nase SVJ nema zhruba rok vybor ani predsedu. Tim se ochromilo fungovani SVJ. Koncici stat. organ nenaplanoval zadnou schuzi, kde by se mel volit novy stat. organ a nikoho v SVJ to vlastne ani netrapi. Nikdo taky ale nechce byt soucasti vyboru, nebo delat predsedu, to vim jiste.

Jedina varianta je v tuto chvili stanovit opatrovnika SVJ, neb nikdo se kvuli volbe stat. org. nebude chtit ani schazet.

Mam proto na mistni diskutery nekolik otazek: 1.Byla povinnost minuleho stat. org. svolat schuzi, kde by se odhlasoval novy stat. organ? 2. Jak sepsat navrh na opatrovnika – co musi byt obsahem, idealne existuje nejaky vzor ke stazeni? 3. Komu navrh adresovat – jakemu soudu? 4. Co kdyz soud bude urcovat opatrovnika nejakou dobu a mezitim si zazrakem SVJ zvoli novy stat. organ – co potom plati? 5. Ma pravo navrhovatel na opatrovnika (clen SVJ) pozadovat nahradu za spravni poplatek soudu? 6. Spravni poplatek se plati tak, ze navrhovatel bude vyzvan o jeho zaplaceni, nebo se musi nekam poslat penize a prilozit potvrzeni o zaplaceni k navrhu o opatrovnika? 7. Jaka rizika SVJ podstupuje tim, ze nema stat. organ? 8. SVJ nema v tuto chvili ani moznost dostavat postu – nema kdo prebirat. Co kdyz prijde nejaka vyzva, nebo normalni ucet o zaplaceni? Nebude mit SVJ nejaky problem?

Je tu hodne otazek, ale treba jejich vyjasneni pomuze do budoucna i jinym SVJ, ktere se ocitnou v podobne situaci.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.