krbová kamna v bytě

Vložil Věra Brůhová, 12. Únor 2022 - 7:00 ::

Jako majitel bytové jednotky se dvěma sklepními prostory. v bytovém domě s osmi byty v jednom vchodě (dům se dvěma vchody) z roku cca 1960 kde většina bytů je stále nájemních, jsme na správu našeho SVJ poslali požadavek schválení připojení krbových kamen na peletky nebo dřevěné eko brikety pro občasné přitápění, s informací že si sami zaplatíme revizi , čistění a případnou opravu spalinové cesty příslušné k našemu bytu ve stávajícím vícenásobném komínu.

Správa společnosti a našeho SVJ nám sdělila zamítavé stanovisko z důvodu že ve všech bytech správy společnosti v minulosti ( kdy byly všechny byty jen k pronájmu) bylo schváleno vytápění plynovými topidly a že v současnosti není zájem způsob vytápění měnit z důvodu znečistění ovzduší ve městě( v okolí našeho domu je běžná zástavba rodinných domů kde není nařízený jen určitý druh vytápění) a možného nepořádku a požární bezpečnosti ve společných prostorách bytového domu. Žádný písemný doklad nám nebyl předložen, Kdo všichni s tím musí souhlasit, že si my v svém soukromém bytě pozměníme způsob jeho vytápění, je správné že čistění a revize v komíně si budeme platit sami ? Děkuji za odpovědi. Věra.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.