Vložil Pavel, 31. Leden 2022 - 17:10

AnonymousQwerty1,

já se domnívám, že pokud někdo po 1.1.2023 použije např. bankovní identitu bude mu z vůle moudrého státu automaticky zřízena datová schránka. Je zajímavé, že stát (stará i nová vláda) toto své dobrodiní moc neventiluje. Proto o tom zde opakovaně píšu. Bude to mít i dopad např. na nutnost povinné komunikace ze strany občana vůči státu.

Situace v násilné elektronizaci všech občanů se ale liší podle jednotlivých resortů.

Např. u OSSZ bylo zrušeno každoroční zasílání papírových Inventur pohledávek OSVČ za rok 2021, aby se občané motivovali k elektronizaci. Kdo bude chtít vědět jaké má pohledávky a závazky k OSSZ, tak si zřídí datovou schránku, bankovní identitu atd. a elektronicky se to dozví na eportálu ČSSZ. Kdo si elektronický přístup nezajistí, tak se zařadí do kategorie občanů druhé kategorie, kde jsou již neočkovaní občané. Zřízení elektronických přístupů je zatím dobrovolné, stejně jako očkování je formálně dobrovolné, ale když se nepodvolíte státnímu nátlaku, tak jsou občanům odepírány některé služby.

Proti proudu elektronizace jde finanční správa. Do dnešního dne nepřipravila elektronické formuláře pro daň z příjmů fyzických osob. Prý budou v druhé polovině února.

Nebo zdravotní pojišťovny nemají elektronické formuláře za 2021 (OZP, VZP).

Hezký den!

Pavel

P.S.

nemám nic proti datovým schránkám, sám jich mám několik. Jen mne štve, když jsou DS násilně vnucovány občanům. Někteří jsou zkrátka počítačově negramotní, narození před válkou, ale to totalitnímu státu nevadí.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.