Vložil Zdeno (bez ověření), 24. Leden 2022 - 8:35

Vaše situace je dle popisu – nic moc. Teoreticky něco dělat lze, např. viz § 1207 – výbor má svolat shromáždění nejméně jednou za rok, k tomu by mělo být schopno doložit, že všechny členy SVJ pozvalo… (při sporu by výbor měl předložit pozvánku a důkaz, že byla všem poslána – např. podací arch od pošty, nebo podpisová listina že byla pozvánka odevzdána vůči podpisu atd. – zde záleží od stanov, jaká je povinnost výboru ohledem doručování pozvánky, pokud stačí že je vyvěšena ve vchodu – tak to může být problém, stačí aby tam byla pár sekund, aby si ji tam z výboru vyfotili a s tímto argumentovali že „bylo oznámeno“…)

Pak by měl existovat alespoň zápis (ze „zasedání shromáždění“), i když záleží od vašich stanov, o čem může rozhodovat samotný výbor a o čem shromáždění – pokud má výbor právomoci rozhodnout o revitalizaci za 300 tis. … nicméně i v takovém případě by měl existovat alespoň zápis ze zasedání výboru – nicméně opět je to podle stanov – § 1200, (2) d)

Pokud není nic, čím lze „revitalizaci“ za 300 tis. prokázat, že je schválena a odsouhlasena orgánem, který má na to právomoc, tak lze věc řešit i trestněprávně podáním trestního oznámení. Vůči výboru pak lze řešit porušení „péče řádného hospodáře“.

Co se týče přístupu k informacím, zatlačte na ně přes § 1179.

Pokud to bude s pomocí právníka, může to být úspěšnější – ale zázraky bych nečekal. Bude to na dlouho, možná až přes žaloby, v tak malém domě (4 byty + 2 nebyty) to nebude žádný med, vztahy budou na bodě mrazu. Ovšem to jsou i teď, pokud jste odstavena od informování a rozhodování. V podstatě neřešitelné, ten prodej jednotky a odstěhování je opravdu na zvážení.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.