Vložil Justitianus, 7. Listopad 2021 - 6:57

HV, prosím nepište nic o „boji s větrnými mlýny“. Pět let jste si seděla na zadku a nezajímalo Vås ani SVJ, ani hospodaření s Vaším majetkem.

Předsedkyni i místopředsedkyni jste si zvolili vy, vlastníci jednotek. Nic Vám nebránilo osobně kontrolovat celých 5 let jejich činnost, obsah každé sjednané smlouvy. Ale Vy jste na to kašlala. A teď šíříte pomluvy o „smlouvách s kamarády“. A zbytečně napadáte rozhodnutí, které přijali vlastníci jednotek potřebnou většinou.

Pro jistotu cituji příslušná ustanovení občanského zákoníku.

§ 166

(1) Právnickou osobu zastupují její zaměstnanci v rozsahu obvyklém vzhledem k jejich zařazení nebo funkci; přitom rozhoduje stav, jak se jeví veřejnosti. Co je stanoveno o zastoupení právnické osoby zaměstnancem, platí obdobně pro zastoupení právnické osoby jejím členem nebo členem jiného orgánu nezapsaného do veřejného rejstříku.

(2) Omezení zástupčího oprávnění vnitřním předpisem právnické osoby má účinky vůči třetí osobě, jen muselo-li jí být známo.

§ 167

Právnickou osobu zavazuje protiprávní čin, kterého se při plnění svých úkolů dopustil člen voleného orgánu, zaměstnanec nebo jiný její zástupce vůči třetí osobě.

Z uvedeného plyne, že navenek je (vůči třetím osobám) úplně jedno zda předsedkyni a místopředsedkyni skončilo funkční období. Je pouze problém členů SVJ že nezvolili členy výboru pro následující období. Je pouze problém SVJ a jeho členů že nedošlo k výmazu dosavadních statutárů a k zápisu nově zvolených osob.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.