Jak přinutit SVJ jednat? - mokrá zeď

Vložil Tomas (bez ověření), 22. Září 2021 - 18:06 ::

Dobrý den, už si bohužel nevíme sami rady, tak se zkusíme zeptat tady..

Již 2 měsíce řešíme zvětšující se flek na zdi, který začal u stropu a nyní se zvětšuje jak do šířky tak i stéká samozřejmě dolů (již cca 2 metry).

Pověřený vlastník SVJ a současně soused nad námi začal na vlastní pěst hledat příčinu. Před 14 dny oznámil že má vše opraveno a nechal si zaplatit z pojistky plnění (z účtu SVJ na svůj) včetně nákladů na hledání příčiny. Nicméně od té doby se nic nezměnilo a flek se nám pořád zvětšuje. A náš soused=pověřený vlastník SVJ pořád tvrdí, že u něj je vše v pořádku i přesto že víme, že má také mokré zdi.

Abychom ho přiměli k nějaké činnosti, svolali jsme schůzi SVJ, kterou on záměrně bojkotoval. Na schůzi jsme si i přesto odsouhlasili, že se pozve servisní technik na hledání příčiny úniku a zaplatí se z peněz, které dostalo SVJ v rámci plnění pojistky a k tomuto účelu byly určeny. Sousedovi/pově­řenému vlastníkovi SVJ byl předán zápis ze schůze, aby začal jednat. Když pominu to, že peníze z pojistky si soused=pověřený vlastník SVJ převedl na svůj účet a bere je za vlastní, tak včera skutečně došlo na pozvání servisního technika, který měl pokračovat v hledání příčiny úniku.

Závěr byl ale takový, že technik byl za 15 minut pryč, jelikož náš soused ho nenechal hledat příčinu a jediné co po něm chtěl bylo potvrzení, že je u něj vše v pořádku a že už nebude platit z plnění žádné další peníze pouze případnou opravu odpadu v jeho bytě. Takže milý technik se naštval a odjel s tím, že jednat s takovýmto člověkem nemá zapotřebí a už ho tam nikdo neuvidí (máme to i písemně pro pojišťovnu.)

Takže dotaz tedy zní, jak máme nyní přimět pověřeného vlastníka SVJ, aby začal konat dle zápisu z porady a nechal technika (pokud ještě nějakého seženeme) hledat skutečnou příčinu úniku?

Děkuji za každou radu.. už jsme po 2 měsících „nekonání“ se strany pověřeného vlastníka SVJ opravdu zoufalí a včera už jsme museli demontovat kuchyňskou linku, protože flek už od stropu postoupil za skříňky, kde vznikla plíseň.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.