Plná moc bez datovaného data konání shromáždění

Vložil Brona (bez ověření), 16. Září 2021 - 15:44 ::

Dobrý den,

jsem nově členem výboru a předsedkyní našeho SVJ a mám následující dotaz: 2 byty jsou vlastněny stejnou rodinou (jeden byt otec a druhý byt syn), a nechávají se již dlouhou dobu zastupovat plnou mocí stejnou osobou (snachou/manželkou, která není vlastníkem jednotky). Plná moc nemá datovaný konec zastupování, není na ní ani uvedeno datum konání Shromáždění. Na tomto principu se prezentuje již asi 10 let stále stejnou Plnou mocí.

Je to takto v pořádku, nebo je potřeba, aby měla plnou moc pokaždé s uvedením data konání nového shromáždění? Ve stanovách máme všeobecné zastupování uvedené takto: „Každý člen je oprávněn dát se na zasedání shromáždění a při hlasování na shromáždění zastoupit fyzickou osobou, která nemusí být členem společenství. Plná moc musí být písemná a musí být předložena statutárnímu orgánu před zahájením zasedání.“

Otec (její tchán) navíc nyní zemřel. Je tedy má domněnka správná, že plná moc jejího tchána jeho smrtí zanikla a nemůže se jí již prokazovat?

Děkuji za radu. Přeji všem hezký den, Broňa

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.