Vložil Justitianus, 29. Srpen 2021 - 22:36
  • Tazatel se v úvodním příspěvku zeptal: „Může být vedena evidence vstupů do domu?“

Na to jsem mu odpověděl: „Neptejte se nás, my to netušíme. Zeptejte se dodavatele systému.“. Nějakému anonymnímu blbovi-trollovi se má odpověď nelíbila a začal v jiné diskusi šířit lži. Pro jistotu tedy doplňuji podrobnosti.

Zda v čipovém systému může či nemůže být vedena evidence vstupů – to záleží na typu systému a na jeho konkrétní konfiguraci. Proto jediná správná odpověď zní: „zeptejte se dodavatele systému“.

  • Existují systémy, které pouze porovnají číslo čipu s databází povolených čipů a podle toho buď odblokují nebo neodblokují elektrický zámek. Žádná informace se neukládá.
  • Existují systémy které zaznamenávají čísla čipů a čas použití (s pamětí například na posledních 2000 záznamů); tato evidence je přístupná pouze oprávněnému technikovi dodavatele přes speciální čtecí zařízení (např. pro účely policejního vyšetřování, nebo na základě soudního příkazu).
  • Existují systémy, které zaznamenávají číslo čipu a čas použití; tato evidence je přístupná provozovateli zařízení bez omezení (např. přes mobilní telefon, online internetovým připojením, čtením paměťové karty).

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.