Vložil Předplatitel (bez ověření), 8. Srpen 2021 - 15:08

Žádný problém.

Stejně jako společnost RegioJet ad. umožňuje předplatit jízdné („předplacená jízdenka“, „otevřená jízdenka“ do google, horní Kč limit neuvádí, nevyčerpané předplacené jízdné nepropadne a na žádost vrátí, tj. mají fér přístup) nebo O2 umožňuje předplatit telekomunikační služby (pouze do 100 000 Kč a pozor, nevyčerpané předplatné se nevrací a propadne – mají tedy velmi nefér přístup, zda je v souladu s právem je mimo tuto diskusi, to by někdo musel zažalovat) nebo Česká pošta umožňuje předplatit poštovné (tam navíc s výhodou služby za současnou cenu v budoucnu i po budoucím zdražení služby, tedy přístup více než fér, vlastně jde o spoření s výnosem). Příkladů je jistě mnohem více, kdy lze službu předplatit. I elektřinu, vodu, telefon, plyn, internet, nájemné (tj. všechny platby související s bydlením) je možné předplatit.

Tedy: žádný problém (u soukromých společností).

Raději upozorňuji na háčky: Zatímco soukromé společnosti akceptují a vítají, státní instituce nikoliv. Nelze předplatit daně, stát bude vymáhat a tvrdit, že máte nedoplatek, přestože máte (i vysoký) přeplatek z minulosti. Prosím paní Radku2222 o sdělení, proč stát postupuje protiprávně (podobně ČSSZ ad.).

Z neznámých důvodů jsou problémy i u dopravních podniků, které staré jízdenky (po jimi stanovené lhůtě) nevymění a předplacené jízdné propadne. (Třeba nyní v Praze.)

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.