Vložil VikttPi, 26. Červen 2021 - 20:55

@Fysik (bez ověření) Plyn není energie, ale jeho spalování uvolňuje energii, čili dodávka plynu je dodávkou energii. V tomto smyslu dodávka vody není dodávkou energii, pokud voda nedělá práci, což pitná voda nedělá, protože je určena pro komunální spotřebu, nikoliv provozování mlýnů.

Tepelná energie je energie, přičemž ještě skrývá slovo energie ve svým názvu. To samé se týká oteplené vody, když na její ohřev je přímo spotřebovávána tepelná energie.

Už tady stačí diskutovat kolem definici. Otázka zněla, zda je to běžná praxe navyšovat kupní cenu dalšími poplatky svrchu dohodnuté ceny, stanovené rezervační smlouvou.

V podstatě je jedno, jeslí vyžaduje prodávající náhradu svých nákladů na služby poskytované od SVJ (topení, voda, oteplena voda), nebo služby poskytované dalšími dodavateli (elektřina, plyn, televize, internet, dovoz pitné vody do vydejniku, úklidové služby).

Pokud vážně vidíte v tom rozdíl, stačí se o tom jasně vyjádřit a pokračovat k podstatným věcem:

  1. Ano, tak se to běžně dělá, má nárok aby mu kupující zaplatil za vodu a topení (případně další služby), které využíval ve svým bytě posledních půl roku (rok, dva roky), a to z důvodu … nebo
  2. Ne, to je blbost. Takovýho ještě jsme neviděli.

Nashle.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.