Vložil Justitianus, 25. Červen 2021 - 19:19

Takže mám pravdu. Je to přesně jak jsem napsal: Neseznámili jste se s projektem.

Promeškali jste dobu kdy bylo možné zjistit provedení detailů zateplení (skladbu tepelné izolace a povrchových vrtev, utěsnění připojovací spáry) a případně vznést námitky.

Máte stále možnost vyžádat si projekt a zjistit jak jsou v něm řešeny detaily okolo oken. Najděte na provádění stavby nějakou chybu (buď chybu v projektu, nebo zfušovanou realizaci, nebo vynechání některého technologického kroku) – poradí zkušeny projektant, nejlépe „od konkurence“. To by vám umožnilo spustit poplach a přesvědčit i ostatní, že se děje něco nekalého.

Dnes se (naprosto zbytečně) projektanti snaží zakrýt tepelnou izolací téměř celý rám okna. Přínos k úsporám tepla je zanedbatelný, ale s jistotou se dosáhne efektu že z oken se stanou „střílny od bunkrů“ s omezeným výhledem. Viz fotografie https://g.denik.cz/…erie-980.jpg

Určitým kompromisem je dát na ostění menší sílu izolace, případně použít v této části tenší materiál s lepšími izolačními vlastnostmi (ten je ale podstatně dražší než obyčejný polystyren). Vše je třeba řešit ve fázi projektu. Ne až okamžiku kdy řemeslníci zvoní u dveří a dožadují se vstupu!

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.