Velký přeplatek - topení

Vložil Anonymous, 8. Červen 2021 - 13:10 ::

Dobrý den,

obracím se zde na Vás jako neznalá k vyúčtování služeb s prosbou o radu. V tomto se absolutně neorientuji, ale zajímá mne zda mi někdo dokáže poradit. Do bytu 1kk jsem se nastěhovala 1.12.2020. Zálohy platím, každý měsíc 2500 kč – vodu + teplo / 500 kč elektřinu . Nájemce mne nyní kontaktoval, že po finálním vyúčtování mám za prosinec nedoplatek asi okolo 4 tisíc – podotýkám jen za prosinec – voda asi 300kč, ale 3700kč cca topení. Zároven taktéž s předstihem vypočítal leden – květen 2021 – 17 000 ,– momentální nedoplatek prý.

Jsem z toho docela překvapená, ale bohužel jak jsem psala do těchto záležitostí moc nevidí. Co vím tak lidé mívají takovéto přeplatky bud za 4kk či skoro za dům a to po roce, ne po pěti měsících.

Tudíž mne zajímá zda je to reálné? či jak jsem k tomu mohla přijít k takto vysoké spotřebě – mohlo to být tím, že jsem opravdu jen hodně topila? Nemůže být špatný měřič? Nevytápím snad i sousedy? Samé otázky…

Určitě budu požadovat zúčtování v el. podobě a mám k dispozici za měsíc prosinec odečty k 31.12.2020 tudíž by se to z toho dalo určitě nějak vyčíslit, bohužel si s ním moc nevím rady.

Děkuji za případnou odpoved.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.