Platba z "fondu oprav" na vec mimo vlastnictvi SVJ

Vložil Dasa (bez ověření), 25. Květen 2021 - 11:40 ::

Dobry den, rada bych u nas v dome rozsekla nasledujici situaci. Jsme SVJ o sesti bytovych jednotkach a SVJ vlastni a spravuje pouze dum a pozemek primo pod nim. V lonskem roce cast majitelu bytovych jednotek odkoupila pozemek kolem domu, avsak ten neni soucasti SVJ (bohuzel jsme se nedohodli na schuzi). Na schuzi SVJ jsme se dohodli, ze sekacku poridi hotove ta cast lidi, ktera spoluvlastni pozemek kolem domu. Ted predseda uhnul, ze se bude hradit z „fondu oprav“ (tedy ze zaloh SVJ – snad to popisuju srozumitelne). Je to v poradku? Jednak jsme na schuzi odsouhlasili, ze to z fondu nepujde a za dalsi prece nemuze pouzit penize z fondu na nakup sekacky, kdyz SVJ pozemek kolem domu nevlastime. Jina sousedka mi tvrdi a popisuje mi to tak, ze fond oprav je vlastne jeji ucet k domu a ze nas ostatnic se to nijak nedotkne.

Prosim o radu, treba si na vedeni opravdu sedim ja a rada si poposednu :), ale mam za to, ze pokud neni 100% shoda na tom, ze penize z fondu pouzijeme na neco, co neni ve vlastnictvi SVJ a pokud jsme se jasne na schuzi dohodli, nemuze prece predseda svevolne rozhodovat o nakupu a zdroji penez tohoto nakupu z fondu.

Dekuji

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.