Vložil rest (bez ověření), 26. Červenec 2017 - 9:22

Pan Klaus si jistě může dovolit bydlení své maminky platit. Já jsem také finančně vypomáhal své babičce, když žila a nyní platím nájem za svojí sestru, která žije sama s 5 letým synem. Říká se tomu rodina.

Kdo rodinu nemá a není schopen si vydělat, ať se přestěhuje do levnějšího nebo požádá o sociální dávky. A nebo ještě lépe, ať si najde druhou práci. Moje 61 letá maminka má dvě práce a nestěžuje si (jedna z těch prací je večerní úklid v jednom z SVJ).

Ti žalobci, co se prosoudili do Štarsburku svoje domy už opravili (vesměs z úvěrů), takže penězi třeba ten úvěr umoří, nebo si koupí jachtu, to je mi opravdu jedno. Co mi vadí, že ze svých daní platím privátní daču pana Babiše.

Nechápu, co pořád řešíte. Nájemné 5000 Kč v Chomutově se vám zdá předražené? Nájemné 12000 Kč v Praze se vám zdá předražené? Nájemné 9000 Kč v Brně se vám zdá předražené? Já si naopak myslím, že výše nájemného poměrně přesně odráží ekonomickou sílu daného regionu. A přestaňte argumentovat nějakou Paříží, je to směšné. Úplně jiný historický kontext, jiný státní systém. V Moskvě nebo Kyjevě jsou byty ještě dražší, než v Praze. Dokonce i v Minsku jsou byty o trochu dražší než v Praze. V New Yorku a Tokiu jsou byty dokonce dvakrát nebo desetkrát tak dražší než v Praze. Co s tím jako máme dělat? Znárodňovat a byty bude přidělovat byťák za zásluhy a správný třídní původ?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.