Vložil Dudekk (bez ověření), 17. Květen 2021 - 23:26

Nepíšete, na kolik Vás vychází 1 GJ, co znamená drahé? 500, 700 Kč za 1 GJ? Z vlastní nedávné zkušenosti vím, že Veolia nám házela klacky pod nohy, stále se odvolávala, i když její argumenty neměly valnou úroveň a většinou byly zcestné, ale o pár měsíců si prodloužila tok peněz od nás.

Náklady na odpojení byly vysoké, odstranění přípojky a výměníku 300 000 Kč, měli jsme 2. Vlastní technologie kotelny však stála jen 1,5 mil. Kč. Cena za plyn a obsluhu kotelny je na lepší úrovni než jsme předpokládali, cena za 1 GJ necelých 300 Kč vč. DPH (oproti 700 – 800 Kč od Veolie) na technologii kotelny se platí 2 Kč do dlouhodobé zálohy za metr čtvereční plochy jednotky, počítáme s 15letou životností. Prvotní náklady jsou vysoké, ale ty jsou jen na začátku. Roční úspora nás vychází na skoro 1 milión Kč ročně. Kotelna je společná část, neodepisuje se.

Pro Veolii jsme byli jen zdrojem zisků, chovala se arogantně, a to, co dělala při odpojení, to bylo nechutné, a to jsme byli ještě její zákazníci. Pryč z tohoto obchodního vazalského vztahu. Jsme rádi, že už nejsme její zákazníci.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.