Vložil Justitianus, 19. Květen 2021 - 15:50

Karle, soudy opakovaně a konstantně judikují, že zákonem předvídaný účinek (ťo jest splatnost částek ve vyúčtování uvedených) nastane pouze u vyúčtování které:

  1. obsahuje všechny předepsané náležitosti,
  2. obsahuje částky ve správné výši,
  3. bylo doručeno příjemci služeb.

☀ Jestliže papír který jste dostal neobsahuje všechny předepsané náležitosti, pak se nejedná o vyúčtování podle celostátně účinného právního předpisu. Je to tedy jako byste nedostal nic. Námitku nemůžete podat, protože Vám vyúčtování ještě nebylo doručeno. Můžete z pilnosti upozonit, že jste vyúčtování nedostal, a že na ně stále čekáte.

☀ Jestliže papír který jste dostal obsahuje všechny předepsané náležitosti, avšak neobsahuje částky ve správné výši, pak se jedná o neřádné vyúčtování. Vyúčtování má právní účinky. Den následující po doručení vyúčtování je prvním dnem třicetidenní lhůty k podání námitky, nebo k podání žádosti o nahlédnutí do podkladů. Zda toto vyúčtování bude splatné ve stanovené lhůtě – to nevíme, to vyplyne teprve z vypořádání podaných námitek.

☀ Jestliže papír který jste dostal obsahuje všechny předepsané náležitosti a obsahuje i částky ve správné výši, pak se jedná o řádné vyúčtování. Vyúčtování má právní účinky. Den následující po doručení vyúčtování je prvním dnem třicetidenní lhůty k podání námitky (ovšem nejspíš nebudete úspěšný a námitky budou zamítnuty). Vyúčtování je také bez dalšího splatné ve stanovené lhůtě.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.