Vložil Justitianus, 11. Květen 2021 - 11:51

Misme, proč to citujete? To nemá žádnou spojitost s tím o čem se diskutuje.

K prvnímu citátu:

Totéž zde přece tvrdím i já od počátku! Vlastníci jednotek samozřejmě jsou povinni přispívat na vytápění společných prostor domu. Ty prostory ovšemže vytápí SVJ v rámci správy společných částí domu. Takže nic nového …

  • Vy se snad, Misme, domníváte, že společné prostory a společné místnosti vytápějí vlastníci jednotek? Napište mi o tom něco, prosíííííím. Rád bych se dnes srdečně zasmál.

Ke druhému citátu:

Za prvé: Nneexistuje nic takového jako „budovy vlastněné společenstvím vlastníků“. Nemusíte opisovat každou pitomost, Misme. No, ale alespoň jsem se dnes trochu pobavil …

Mimochodem, ten druhý citát se vůbec netýka vytápění ve společných prostorách a společných místnostech domu. Týká se pouze ztrát tepla „ve vnitřních rozvodech“. Asi nerozumíte, takže vysvětlím: Jde o ztráty tepla při cirkulaci topné vody v potrubí. Na těchto ztrátách se samozřejmě podílejí všichni v rámci základní složky nákladů na vytápěnú bytů. To je ovšem notorieta, a ví to každá osoba s rozumem průměrného člověka; že ano, Misme.

  • Ostatně naprosto stejně je tomu u služby „dodávka centrálně připravované teplé vody“. U této služby se také počítá ze ztrátami cirkulací v potrubí, a proto má tato služba stanovenu základní složku (určenou ve výši 30% a rozúčtovanou podle podlahových ploch) k pokrytí těchto ztrát. Najdete to ve vyhlášce č. 269/2015 Sb.. Ale o technických ztrátách tepla v potrubí se zde opravdu nebavíme!

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.