Vložil Vlastník 28.03. (bez ověření), 29. Březen 2021 - 17:08

Pane: „Vložil Petr123 (bez ověření), 29. Březen 2021 – 16:28“ myslím, že nemáte pravdu.

Vypracovat vyúčtování služeb je povinností SVJ, nemá to žádnou souvislost s vyplacením či nevyplacením odměny předsedovi.

Doručit vyúčtování služeb je povinností statutára – externího předsedy, který zajišťuje správu domu. Mimo jiné i k zajištění doručení vyúčtování byl zvolením do funkce logicky pověřen. Do činností statutára (i externího) patří zajištění doručení vyúčtování služeb za 2020 do konce dubna 2021. Povinností externího předsedy je konat jako řádný hospodář.

Pokud termíny nesplní, poté může následovat 50 Kč / denně za nedodání vyúčtování.

A lze o pokutu úspěšně žalovat externího statutára – externího předsedu u soudu? Jaká bude šance po dlouhém soudním řízení a případné výhře vlastíka/vlastníků z externího předsedy pokutu skutečně vymoci, když je jednatel s.r.o. a to s.r.o. třeba zruší?

Není lepší externího předsedu, který spravuje dům špatně, po skončení zákonem daného termínu k doručení vyúčtování (konec dubna) odvolat? Asi ano, co myslíte…

Otázka: Má jeho zatím poloviční vyplacení odměny za správu za rok 2020, vliv na případné úspěšné uplatnění a vymáhání nároku vlastníků u soudu na zaslání vyúčtování za rok 2020, pokud ho tedy nedodá do konce dubna?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.