Vložil Zdeno (bez ověření), 31. Březen 2021 - 12:12

Nepochopil jste, že já tady vedu spor s Justitianusem o tom, že pokud se změní velikosti podlahových ploch některých jednotek, tak se musí změnit prohlášení vlastníka.

Nejsem právník a nebudu se tedy „hádat“, zda se opravdu musí prohlášení změnit, nebo je to naprosto zbytečné (za předpokladu, že se nemění spoluvlastnické podíly – pokud by je po změně podlahové plochy jednotky někdo měnit chtěl, znamenalo by to změnu podílu u všech jednotek / vlastníků – tedy všichni by tuto změnu museli podepsat. To nezní moc reálně.)

Ja vím, co je obsahem prohlášení (a že je tam i vymezení a popis místností včetně podlahových ploch), ovšem co přesně sledujete vynucováním změny prohlášení pokud zůstávají stejné podíly? Má to podle Vás nějaký smysl a význam? Osobne to vnímám stejně jako změnu správce budovy, která je běžná a přitom je (nějaký první) správce uveden i v prohlášení – a přesto není důvod prohlášení kvůli tomu měnit… Ale pochopitelně nikdo Vám v tom nebrání pokud chcete (a schválí to většina všech hlasů – ale také pokud to písemně podepíše vlastník jednotky se změněnou plochou – jeho se změna dotkne, takže pokud by s tím nesouhlasil… ale jak sem psal, nejsem právník :)

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.