Vložil L. (bez ověření), 27. Březen 2021 - 7:38

Napsal jste: A máme zde typického kverulanta! Nejde mu o to aby napadl některé přijaté usnesení. Chce se jen vzbouřit. Jde mu jen o to aby „potrestal“ SVJ a statutáry zbytečným soudním sporem.

Pane Justiniane,

nevím, zda jste tu větu vypíchl úmyslně, či jste jen pominul následující text, či jste mne nepochopil. I když o poslední možnosti pochybuji, vy jste mne totiž jako kverulanta zařadil okamžitě, takže mám za to, že to je úmyslné.

Jakpak že bylo pokračování toho odstavce? „To, že se budu muset zřejmě soudně hádat o to, že mi SVJ i přes nový zákon č. 163/2020 Sb. kterým se mění zákon č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony neumožňuje pořizovat si kopie a trvá na tom, že ve stanovách máme toto zakázáno, tudíž nesmím (a oni si zákony mohou přece měnit dle svého) je věc druhá.“ A ano, i toto byl navrhovaný bod programu schůze, který měl stanovy změnit. Takže nikoliv že nebudu napadat některá ustanovení, to budu. Protože zrovna toto ustanovení mne silně poškozuje.

Naopak napadat jakékoliv ustanovení, jen proto, že s ním nesouhlasím by byla známka kverulanství. I když si nejsem moc jist, jestli ten rozdíl chápete.

Nebo snad máte za to, že kverulant a sudič by sedm let usilovat o nápravu jen pomocí komunikace, odkazováním na platné zákony a se soudem čekal, protože by doufal, že snad se něco změní k lepšímu? Asi ne co?

P.S. „Jde mu jen o to aby „potrestal“ SVJ a statutáry zbytečným soudním sporem.“ Máte pravdu, jak vás čtu, tak soudní spor by byl zbytečný. Parta Ukrajinců která to SVJ a statutárům vysvětlí bude zřejmě lepší, tak to myslíte? Já nevím, dodnes jsem žil v domnění, že jsme právní stát a pokud se cítím poškozený, mám právo se obrátit na soud. Ale pokud si myslíte, že člověk, který se na soud obrací výjimečně (popravdě k prvnímu soudnímu jednání se teprve chystám ve spolupráci s právníkem) je kverulant, tak asi bude lepší varianta Ukrajinci

P.P.S: Víte, s lidmi jako vy mám celkem zkušenosti. Považují většinou za kverulanta každého, kdo se opováží se ozvat proti nezákonnému jednání. Hlasuješ proti? Jsi kverulant? Chceš kopie dokladů, smluv a účetních knih? Jsi kverulant. Ty chceš rozúčtování podle podílů a ne podle toho, jak nám se líbí? Jsi kverulant (myslím situaci, kdy se rozúčtování provádí jinak, než je odhlasováno)

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.