Vložil Justitianus, 22. Březen 2021 - 21:33

Sokole, jste pouze člen výboru. Výbor jako statutární orgán přijímá rozhodnutí většinou členů. Jste v menšině, takže tudy cesta nevede. To platí to i přes to, že nastavení systému DS ve vašem SVJ je špatné, hloupé a riskantní. Bohužel hlupáci ve výboru mají většinu.

Pokračujme dál: Nejvyšší orgán SVJ je shromáždění. Předložte tedy Váš návrh shromáždění. Ale napřed si k tomu nastudujte systém pro přístup do datových schránek: kdo je Oprávněná osoba, případně Administrátor, kdo jsou Pověřené osoby, jak se jim zřizují práva, a jaká práva to mohou být.

Pravděpodobně netušíte, že datová schránka je něco jiného než email. I jen pouhým „nahlédnutím“ se zprávy v datové schránce ihned doručí přjemci, se všemi právními důsledky které plynou z doručení písemnosti právnické osobě. Proto se nesetkal s úspěchem Váš návrh na plný přístup do DS.

Existuje samozřejmě řešení, ale to by váš předseda musel alespoň něco tušit o systému DS. Mohl byste bez problémů dostat – jako Pověřená osoba – oprávnění v omezeném režimu „Zobrazovat seznamy, historii a doručenky“, ovšem to záleží na rozhodnutí oprávněné osoby; ta tomu ovšem zjevně vůbec nerozumí. K takovému řešení postačí buď dobrá vůle oprávněné osoby, nebo je možno ji k tomu dotlačit rozhodnutím shromáždění.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.