Lze zvolit nového předsedu SVJ bez zaslání oznámení o shromáždění stávajícímu externímu předsedovi?

Vložil Vlastník 15.03.2021 (bez ověření), 15. Březen 2021 - 17:09 ::

Máme v SVJ externího předsedu (nevlastník bytu v SVJ) a s jeho prací (nebo spíše nicneděláním) je většina vlastníků silně nespokojena. Nereaguje často na email zprávy a tel. volání. Neprovádí technické opravy nebo když, tak chybně. Chyby jsou ve vyúčtování. Navíc přišli už i upomínky od dodavatelů.

Máme kandidáta na nového předsedu z vlastních řad, v minulosti byl členem ve výboru SVJ.

Ve stanovách povinnost informovat externího předsedu o shromáždění nemáme, alespoň jsem ji nenašel. Povinnost informovat o konání shromáždění platí pro „členy“ SVJ. A externí předseda není člen SVJ, není vlastník bytu. Uvádím odkaz na současné stanovy našeho SVJ: https://ulozto.cz/…LuX6p1osJdwx

V rámci stanov se otázky týkají zejména: Čl. 4 Čl. 9 Čl. 10 – Shromáždění Čl. 11 – Působnost shromáždění Čl. 12 – Předseda společenství vlastníků

Otázka: Lze provést volbu nového předsedy SVJ (a tedy odvolání stávajícího externího předsedy) bez zaslání oznámení o shromáždění tomu současnému externímu předsedovi?

Nebo současného externího předsedu musíme informovat o shromáždění?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.