Vložil Anonymus (bez ověření), 11. Srpen 2021 - 14:04

Vážený Justitiane, než budete příště atakovat jiného diskutujícího, zjistěte si prosím relevantní fakta, a použijte je v jejich významu, subjektivní interpretace není přípustná, odporuje smyslu a účelu tvorby zákonů.

Stavební zákon (platný do roku 2023)jasně určuje kompetence stavebních úřadů i povinnosti stavebníků.

Technické zařízení určené k obsluze domu či bytových jednotek není samostatnou stavbou, proto se v případě stoupaček (zde kanalizace) postupuje dle § 103 odst. 1 písm. e) bod 10 stavebního zákona.

Práce s azbestem je ukotvena v české legislativě nesourodě (ve více zákonech), přesto platí následující: každá práce s azbestem nebo materiálem obsahující azbest musí být ohlášena na příslušné (spádové) hygienické stanici a hygienická stanice k těmto pracím vydává souhlas, řeší však specializované firmy pro práci s azbestem a laika se tento úkon netýká, protože práce s azbestem má svá přísná pravidla např. podtlakové odsávání, sanace … laik toto nemá k dispozici, proto se do této práce nemá pouštět. Přesto, co si kdo dělá doma je jeho věc, ale nesmí ohrožovat ostatní např. sousedy, tím že se azbestová vlákna z důvodu chybného nakládání dostanou na chodbu domu… pak hrozí sankce. Z důvodu zdravotních rizik, se ohlášení dlouhodobě archivují a lze tedy snadno prokázat, zda bylo při nakládání s azbestem postupováno dle zákona (stačí porovnat stavební dokumentaci z kolaudace a současný stav).

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.