Vystavba a uver na lodzie/nesouhlas jednoho vlastnika

Vložil Radek (bez ověření), 9. Březen 2021 - 23:03 ::

Dobry den, V nasem bytovem dome resime vystavbu lodžií (8 vlastniku/8 lodzii) momentalne nemame zadne. A mame vypracovane cn od stavebni firmy (vypracovani projektove dokumentace, vystavba lodzii, vyrez balkonove sestavy a uprava topeni)

Mame predschvaleny uver, s tim, ze se nam prispevek do FO zvysi o 380 Kc mesicne. Pri hlasovani o tomto navýšeni nam dle stanov staci nadpolovicni vetsina, coz mame. Soucasti teto pristavby lodzii ma byt ale i uprava topeni a oken u kazde bytove jednotky a pozdejsi odkup pozemku od mesta.

1 vlastnik se ale rozhodl, ze v zadnem pripade s timto nesouhlasi. Ze nechce platit vyssi casku, a ze nechce ve sve vlastni jednotce jakekoliv upravy a balkon.

Nekde jsem se docetl ze se stavebnim povolenim musi souhlasit 100 procent vlastniku a vetsinove hlasovani nema v tomto vahu a muze to na tomto bode ztroskotat.

Ve stanovach mame vysi prispevku do fo podle plochy bytu… takze pokud by se uver bral na 7 lidi z 8 byl by to problem i v pripade uplneho nedocerpani uveru.

Moje dotazy:

1* – jak nejlepe danou situaci resit a na co si dat pozor pokud chceme vystavbu lodzii realizovat.

2* – je mozne tedy balkony postavit a v byte nedelat upravu topeni a balkonove dvere, tim padem z bytu nezajistit pristup kdyz si to majitel nepreje. A presto po nem chtit navysenou castku do fo kdyz bude schvalena? A zaroven v tomto pripade hradit z uveru balkonova okna k jednotlivym balkonu a topeni v jednotlivych bytech?

Predem moc dekuji za odpoved

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.