Vložil Justitianus, 12. Březen 2021 - 14:40

Pane Zdenku, opravdu jste blb. Jestliže zákon ukládá určitou povinnost, pak je bezvýznamné co si o tom myslí nějaký Zdenek.

Zákonodárce nespojil svolání shromáždění s žádným „důvodem“. Prostě statutární orgán má každoročně uloženu povinnost svolat shromádění. Tečka. Vy tu nejste od toho abyste nad tím dumal.

Zároveň zákonodárce považoval tuto povinnost statutárů za natolik závažnou, že dal vlastníkům jednotek ničím neomezené právo aby svolali shromáždění sami, jestliže statutáři jsou blbí, nafoukaní a líní (jako pan Zdenek).

Chodíte snad do hospody jen proto, abyste tam něco odhlasoval? Jezdíte snad na návštěvy k rodičům, příbuzným a známým jen proto, že se tam bude o něčem konkrétním hlasovat? Jde v první řadě o to abyste se potkali, pohovořili si, vyslechli názory, náměty stesky a starosti a ujistili se že vše je v pořádku, nebo naopak dostali informaci že něco není v pořádku. Lidé nejsou stroje. Nejde jen o hlasování, jde o komunikaci..

Zdenku, vy tu nejste od toho abyste lidem vnucoval vaše čistě subjektivní názory. Nestavte se do role cenzora a dohlížitele v lágru. Je vám velké prd do toho zda se vlastníci chtějí sejít: o tom rozhodnou oni sami tím, že se dostaví nebo nedostaví na shromáždění. Vaší zákonnou povinností je to shromáždění svolat, tak nedržkujte, nedělejte chytrého, a udělejte co vám ukládá zákon.

Možná vlastníci chtějí diskutovat o tom, že Zdenek-předseda je hloupý náfuka, který porušuje zákon a stanovy a dělá svou funkci špatně. Chtějí se jen poradit zda Vás mají odvolat hned, nebo počkat až línému a neschopnému Zdenkovi skončí jeho funkční období. Mají právo se sejít a vyměnit si názory, i když ještě nevědí o čem konkrétně by hlasovali – nemají ještě jasno v tom jak a kdy vykopnout neschopného statutára Zdenka.

Justitianus

P.S. Zdenku, nejste náhodou komunista? Ti také věděli nejlíp co lidé chtějí a nechtějí. Věděli, že svoboda tisku je zbytečnost, a proto žádná nebyla. Věděli, že sdružovací právo je zbytečnost, a proto bylo občanům zakzáno sdružovat se mimo kontrolované organizace Národní fronty. Věděli, že socialistický člověk by přece nikdy nešel na žádnou protistátní demonstraci, proto pro jistotu neexistovalo právo shromažďovací. Vaše diktátorské manýry skončily před 32 lety, Zdenku. 

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.