Vložil není to tak (bez ověření), 19. Únor 2021 - 23:28

„chci se zeptat, jak postupovat, když předseda SVJ nechce poskytnout k nahlédnutí dokumenty k domu. Vymlouvá se na COVID a možnost nákazy. Navrhoval jsem možnost vložení dokumentů do schránky. Braní se tím, že originály nechce dát z ruky. Dále jsem navrhoval možnost elektronocké kopiie. To prý není schopný obstarat“

Já bych teda v této době dala předsedovi za pravdu pokud vládní nařízení přikazuje dodržovat odstup 2 m, omezuje kontakt s jinými osobami, … Jistě že kdyby chtěl, dalo by se to udělat, ale vládní nařízení mu umožňuje se vymluvit, že se nechce nakazit. Přeci jen se musíte sejít, musí předat doklady na které budou obě strany sahat, atd. Je nutné ty doklady mít hned teď?

Zajímal by mě váš názor, zda má člen právo nahlížet do mzdových listů předsedy. Předseda si vyplácí vyšší mzdu než byla odhlasována a to tajně už několik let. Žádali jsme o vrácení neoprávněně vyplacených peněz z účtu SVJ, ale dělá mrtvého brouka, takže budeme muset jít k soudu. Nejdříve žádat o nahlížení, protože to předseda odmítl, pak vyčíslit přesnou částku. Jak předložit soudu přesnou částku za 6 let, ofotit veškeré převody mzdy na účet předsedy by bylo dost náročné. Vyřešil by to mzdový list, ale nevím, zda se jedná o dokument, který můžeme požadovat. Děkuji za vaše názory.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.