Vložil Justitianus, 1. Únor 2021 - 19:14

Zpětný průtok v tak velkém objemu by mohl být způsobený špatnou pákovou baterii v bytě. V některých soustavách je jiný tlak v potrubí teplé a studené vody (zejména pokud teplá voda je dodávána samostatným potrubím z centrální teplárny, tzv. třítrubkový systém). Pak v určité poloze pákové baterie může pronikat voda z přívodu SV do přívodu TV (nebo opačně).

Nebo jde o nekvalitní „čínskou“ baterii s bezdotykovým ovládáním.Ty baterie mají vstupy SV a TV a umožňují regulovat teplotu na výtoku – primitivně jakousi páčkou, která ale neodděluje okruh SV od okruhu TV. Viz například https://www.banggood.com/…-faucet.html.


Hlášení „Water loss“ může mít různé příčiny. Přečtěte si návod k vašim vodoměrům. Zpravidla se jedná o softwarovou funkci systému: jestliže je naměřen stálý (velmi nízký) průtok, spustí to varování o ztrátě vody netěsnostmi. Ovšem to by musely být vysoce citlivé mokroběžné vodoměry, aby se tato detekce dala spolehlivě provádět. Soudím, že podtékání napouštěcího ventilu na WC by se takto dalo odhalit; kapající kohoutek ovšem nikoliv.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.