Vložil Justitianus, 25. Leden 2021 - 3:30

Miratas, neřiďte se tím co zde napsal Čtenář.

Za prvé: Nahlížení do sbírky listin katastrálního úřadu se realizuje právě jen tím, že Vám příslušnou listinu okopírují (za 20 Kč na stránku). Neexistuje nic takového jako „nahlížení zdarma“. Rada pana Čtenáře je tedy v rozporu se zákonem.

Za druhé: rada pana Čtenáře je kromě toho nesmyslná. Vy nemáte žádný důvod vypravit se na katastrální úřad a platit jim 20 Kč za okopírování každé stránky. Máte právo přečíst si prohlášení ve sbírce listin rejstříkového soudu. Vaše SVJ má (už od 1. ledna 2014) zákonnou povinnost mít prohlášení vložené ve sbírce listin RS. Tam si můžete prohlášení pohodlně vyhledat, zobrazit a uložit/vytisknout, protože sbírka listin je součástí veřejného seznamu. Připojení k internetu a počítač nebo mobil s prohlížečem přece máte.

Jestliže snad vaše SVJ porušuje zákon, vyzvěte je, aby konečně začalo zákon dodržovat. Rejstříkový soud zpřístupní prohlášení ve sbírce listin do týdne od dobdržení. To je efektivnější než abyste běhal na katastrální úřad a platil jim za něco, na co máte nárok zcela zdarma.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.