Vložil Justitianus, 28. Prosinec 2020 - 10:12

Pane kod, vycházíte z neplatného (zrušeného) znění zákona č. 89/2012 Sb.. Text § 1178 je odlišný. Proto je celý Váš dotaz nesmyslný.


  • Pro TN o pojmu „adresa“:

Pod pojmem „adresa“ se míní doručovací adresa osoby, to jest místo jednoznačně určené v databázi RÚIAN (Registr územní identifikace, adres a nemovitostí). Určitě se tím nemíní emailová adresa – to je nějaká směšná fantazie.

Zákon ovšem ode dne 01.07.2020 používá pojem „bydliště“, což nemá s doručovací adresou nic společného. Bydliště slouží jako jeden z údajů pro identifikaci konkrétní osoby (pokud neznáte datum narození či rodné číslo Josefa Nováka).

Takže budete-li chtít podat žalobu na některého vlastníka jednotky či na nájemce, jako identifikátor uvedete jméno a bydliště. Soud pak bude s touto osobou komunikovat přes její doručovací adresu, kterou tato osoba sdělila orgánům státní moci. Taková úřední komunikace může probíhat prostřednictvím datové schránky, nebo prostřednictvím poskytovatele poštovních služeb, který doručuje na adresní místo uvedené v RÚIAN.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.