Vložil Jaromír Kreml, 28. Prosinec 2020 - 10:16

Pane Justitianus,

chci ještě zareagovat na Vaše sdělení, že „pokud popíráte skutečnost, že absolutní počty dílů na indikátorech jsou bezvýznamné, pak považuji za zbytečné cokoliv vysvětlovat“.

Proč tedy vůbec musíme mít indikátory k měření spotřeby tepla v bj, nechávat odečítat díly, přepočítávat je a ještě za to platit, když ty jejich naměřené hodnoty jsou „bezvýznamné“ ???

Já – protože se domnívám, že jsou stejně důležité jako hodnoty podružných vodoměrů v bytech, na základě kterých se pak vyúčtovávají náklady každé bj za vodu – si myslím, že i tyto naměřené hodnoty dílů „tepla“ mají svůj význam a smysl, protože i ony vstupují do našeho konečného vyúčtování nákladů každé bj – nebo ne ???

V této souvislosti s Vámi nesouhlasím v tom, že ten „přepočtový koeficient 2,0709“, který nám uvedla naše účetní firma ve vyúčtování, „je v Kč a že je to cena za 1 dílek“. Za prvé – v tom vyúčtování je toto číslo uvedeno pouze jako „přepočtový koeficient dle § 3, vyhl. 269/2015 Sb.“, a není uvedeno v Kč ! A za druhé – cena jednoho dílku to nemůže být – ta se přece vypočítává tak – jak mi bylo vysvětleno, že se 50%ní celkový náklad (nákl. spotř. složky) dělí „součtem přepočtených náměrů dílků „tepla“ v domě“. Z toho tedy vyplývá, že jak výše odečtených, tak i – na základě koeficientů – přepočtených dílů – vstupují do konečného rozúčtování nákladů !!! Jak tedy můžou být bezvýznamné ??? Můžete mi to vysvětlit ???

Stejně tak nerozumím tomu, proč by mělo být zbytečné přepočítávat cenu tepla když zjistíte, že je Vám účtována jiná cena za GJ než by Vám účtována být měla ?! Tady totiž přece vůbec nejde o nějakou „údajnou slevu“ za GJ, ale o konkrétní výši slevy, kterou nám oficiálně písemně sdělila dodavatelská firma tepla – Veolie !!! Že by podle Vás byla bezvýznamná i cena za GJ ???

Já sice chápu, že do vyúčtování vchází "vždy ta částka, která byla za tepelnou energii skutečně uhrazena na základě dodavatelských faktur“. A co když ta částka, která byla vyúčtována a uhrazena neodpovídá skutečnostem ???

V našem případě totiž ta výše celkových nákladů za teplo je ovlivněna použitím nesprávné ceny za GJ – místo 666,77 Kč nám bylo účtováno – 669,1829 Kč/GJ !!!

Tedy tato cena je uvedena ve vyúčtování, ale když jsem si nechal předložit faktury za vyúčtování tepla za rok 2019, tak jsem zjistil, že ani tato cena neodpovídá skutečnosti !!! Protože dle fakturovaných celkových nákladů a fakturované celkové spotřeby GJ, ta cena vychází dokonce na 670,44 Kč (bez DPH – 596,75 Kč) !!!!!

Takže Veolie nám „mazala med kolem našich úst“ tím, že nám poskytla slevu z ceny dodávané TE, ale ve skutečnosti nám nejen žádnou slevu neposkytla !!! Myslíte si pane Justitianus, že i v tomto případě je zbytečné cenu kontrolovat, přepočítávat a analyzovat na základě „údajné slevy tepla“ ??!!!

Navíc jsem tímto přepočítáváním, kontrolou a analýzou zjistil, že nás Veolie ve skutečnosti neskutečně okrádá prostřednictvím cena za GJ, která se navíc každoročně zvyšuje !!!

Když jsem totiž konfrontoval některé záležitosti na webu tzbinfo, tak jsem zjistil, že lidé v Praze platí za 1kWh tepla ceny kolem 1 Kč, ale my v Msk platíme po celou dobu přes 2 Kč, v rozmezí 2,33 – 2,47 Kč/kWh !!! A to jen proto, že jsme měli tak schopné a zodpovědné předsedy výboru Sv, kteří o tom neměli ani ponětí, protože se o nic nezajímali a ničemu nerozuměli !!! A také proto, že bezmezně a hloupě věřili našemu správci – naší účetní firmě, aniž by si cokoliv ověřili a zkontrolovali !!! Nic nedělali a proto ani nemohli předkládat žádné zprávy o činnosti, protože nebylo co předkládat !!! Proto si tuto „povinnost“ nedali ani do Stanov, které naše Sv přijalo konečně až po 15 letech od ustavení Sv … …

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.