Vložil Jaromír Kreml, 26. Prosinec 2020 - 18:07

Pánové – chci jenom pro pořádek a z hlediska toho, že jsem tuto diskusi rozpoutal uvést, že naše Sv nemá ve svých Stanovách uvedenu ani jednu z povinností, které uvedl p. Justitianus.

Nicméně to považuji za jakousi takovou přirozenou samozřejmost, že výbor, kterému dali svoji důvěru členové Sv na shSv 1× za rok předloží jakousi zprávu o tom, co v uplynulém roce dělal a řešil. Vůbec není třeba ani diskutovat o tom, že by mělo jít o nějaká sáhodlouhá slohová cvičení … Prostě ať je stručně řečeno i písemně zaznamenáno, kolikrát se ten výbor sešel, co řešil a jaká rozhodnutí přijal, nic jiného jsem neměl ani na mysli.

Jsem z vlastní zkušenosti přesvědčen o tom, že takovéto základní zaznamenání těch nejzákladnějších povinností členů výboru je důležité z mnoha důvodů, mj. i z toho důvodu, aby bylo možné případně provést kontrolu toho, zda o některých podstatných a důležitých záležitostech života a dění v domě bylo či nebylo jednáno a z jakými závěry. O nic jiného mi nešlo. Uvedl jsem to proto, že v našem Sv už 21 let se nic takového neděje a dokonce – jak jsem již jednou uvedl -, tak za asi 13 let od ustavení se nekonala ani shromáždění Sv, jen jakási nic neřešící „setkávání vlastníků“ …, o kterých není nikde zaznamenáno nic … …

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.