Vložil Jaromír Kreml, 24. Prosinec 2020 - 14:42

Pane Justitianus,

děkuji Vám za sdělení a vysvětlení, že § 3 uvedené vyhlášky neobsahuje ani jednou slovo „koeficient“, ani žádný výraz týkající se přepočtů … Tím mi jen potvrzujete má podezření, že ani ten koeficient ani jeho pojmenování není v pořádku a proto jsem vznesl ten svůj dotaz. Bohužel asi máte pravdu, že nás „tahají za nos“. Proto se chci dopídit pravdivých a objektivních faktů a skutečností.

Domnívám se však, že nemáte pravdu v tom, že ten jimi nazvaný koeficient – 2,0709 – je jednotkovou cenou za dílek. Pokud je mi známo, tak cena 1 dílku se vypočítává tak, že se 50 % celkových nákladů dělí počtem „součtu přepočtených náměrů indikátorů vytápění“, což v našem případě je 82 911,77 : 181 074,71 dílů a cena za 1 díl tak vychází na 0,46 Kč. Ten výpočet je však nesprávný, protože není správná ani výše 50 % nákladu, ani „součet přepočtených náměrů dílů“ !!!

Ta naše účetní firma nám totiž nesprávně vypočetla i celkové náklady za vytápění proto, že firma Veolie nám poskytla 20 Kč slevu za GJ uplatněnou na celý rok, ale ani tuto slevu nám nedokázali správně vypočíst !!! Dle mých propočtů měla být cena za GJ – 666,77 Kč, ale oni nám vyúčtovali 669,1829 Kč/GJ. Protože za rok 2019 bylo DPH 15 %, tak ten jejich výpočet neodpovídá té slevě. Podle mě oni totiž počítali DPH z té původní ceny za GJ – 599,80 …, a ne z 579,80 Kč, jak správně měli.

Taktéž pro výpočet 1 dílů použili ty jednak nesprávně přepočtené díly, které byly navíc ještě bom navýšeny o 39 943 dílů !!! Takže nám nakonec do našich vyúčtování vstupovala tato výše přepočtených dílů, ale přitom dle koeficientů roku 2014 a pravděpodobně odečtených dílů na základě prokazatelného poklesu spotřeby TE, bychom měli mít přepočtených dílů jen 77 590 !!!

To vše si ale vyžaduje vysvětlení, které Vám rád zašlu ve zpracovaných tabulkách. Zkoušel jsem je vložit do tohoto textu, ale bohužel ty tabulky zde nejdou vložit tak, aby byly srozumitelné a měly tu vypovídací hodnotu. Proto Vás chci požádat, aby jste mi zaslal svůj soukromý mail, abych Vám to vše mohl zaslat.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.