Je pro výpočet minimálního nákladu bj za vytápění potřebný přepočtový koeficient ???

Vložil Jaromír Kreml, 19. Prosinec 2020 - 16:40 ::

Jak se vypočítává minimální náklad bj, který musí odpovídat 80 % průměrného nákladu objektu – tedy našeho domu, to už jsem zjistil a už to umím vypočítat. Nevím ale proč je navíc – a jak – vypočítán jakýsi přepočtový koeficient, na základě kterého nám vlastně víc jak o 100 % navýšili už nesprávně přepočtené díly !!! Jeví se mi to jako nelogické a nesprávné, protože ve vyhlášce č. 269/2015 Sb. se v § 3, bodu 2 a) říká: "hodnota nákladu na vytápění příjemce služeb, jehož rozdíl překročil stanovenou limitní hodnotu, vztaženou na 1 m2 započitatelné podlahové plochy příjemce služeb, se upraví na limitní přípustnou hodnotu nákladů na vytápění na 1 m2 započitatelné plochy, tedy na 80 % průměrné hodnoty za zúčtovací jednotku.

Domnívám se tedy, – jak se uvádí v té vyhlášce -, že se výše nákladů má "upravit na limitní přípustnou hodnotu na vytápění na 1 m² ZP, ale ne tak, že nám účetní firma více než dvojnásobně zvýší počet už jednou přepočtených dílů !!!

Podle mých propočtů je náklad naší bj za rok 2019 – 7 370,04 Kč, a limitní hodnota minimálního nákladů bj je – 7 825,89 Kč. Takže jestli tomuto ustanovení vyhlášky rozumím správně, pak by ten náš vypočtený náklad ve výši – 7 370,04 měli navýšit na 7 825,89 Kč, tedy o 455,85 Kč – nebo ne ??!!! Chápu to správně ???

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.