Vložil Justitianus, 7. Prosinec 2020 - 22:38

Pane Tomol, nikdy jsem netvrdil že čistě právní výklad je použitelný. Naopak jsem Vám zrovna napsal, že řešit „přes právníky“ tyto drobnosti nemá žádný smysl.

  • Jestliže nesouhlasí jména na schránkách, není vůbec věcí SVJ aby to kontrolovalo a nebo snad dokonce nutilo kohokoliv k nápravě!

Snažíte se o něco do čeho právnické osobě SVJ vůbec nic není. Není-li v domě schránka označená jménem adresáta, pak tomuto adresátovi prostě nebude doručováno. Tak to dělají poskytovatelé poštovních služeb. Jeho chyba, jeho problém.

  • SVJ se má starat, aby jmenovky na schránkách byly pouze na standardním štítku.

Jakékoliv přelepy nechat ihned odstranit na náklady vlastníka jednotky. Jen ať vlastník jednotky platí. Oni si rychle zvyknou, když dostanou účet. SVJ však nebude strkat nos do toho zda jména na schránkách odpovídají či neodpovídají tomu kým je byt užíván. Do toho SVJ vůbec nic není.

  • SVJ se také má starat o to, aby jmenovky na zvoncích byly pouze na standardním štítku pod standardním průhledným krytem.

Jakékoliv přelepy a čmáranice fixou nechat ihned odstranit na náklady vlastníka jednotky. SVJ však nebude strkat nos do toho zda jména na zvoncích mají nějakou spojitost s tím kdo byt užívá. Do toho SVJ vůbec nic není.

Uvědomte si, že Vy (jako člen statutárního orgánu) vůbec nepotřebujete odstraňovat „chaos“. Nejste Bůh, který oddělil světlo od tmy a všechno ve vesmíru pěkně a přehledně uspořádal:

Na počátku stvořil Bůh nebe a zemi. Země však byla pustá a prázdná, tma byla nad hlubinou, a duch Boží vznášel se nad vodami.
Pak řekl Bůh: Budiž obloha uprostřed vod a děl vody od vod. Učinil tedy Bůh oblohu, a oddělil vody, které byly pod oblohou, od těch, které byly nad oblohou. I stalo se tak. Nazval pak Bůh oblohu nebem. A nastal večer a jitro, den druhý.
Potom řekl Bůh: Shromaždětež se vody, které jsou pod nebem na jedno místo a ukaž se souš! I stalo se tak.
Nazval pak Bůh souš zemí, a shromážděné vody nazval mořem. A viděl Bůh, že jest to dobré.
Pak řekl Bůh: A všichni budou mít na schránkách a na zvoncích správné jmenovky! 

Tak přesně tohle Vy dělat nebudete. Nemáte k tomu oprávnění. Nepotřebujete totiž vůbec vědět „jaký mají zvonek či schránku“. To je jejich věc, zda to mají označené správně nebo nemají. Nekontrolujete to, stejně jako nekontrolujete zda mají v obýváku uklizeno a zda jedí dostatek ovoce s vitaminem C.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.