Vložil Tomol (bez ověření), 7. Prosinec 2020 - 21:50

vycházel jsem z toho, že je to povinné a dávalo to smysl – v našem domě nejsou dveře jednotlivých bytů nijak označeny. To nepovažuji za nutnost, když mají lidé označenu schránku a zvonek a členové výboru mají k dispozici mapu chodeb se jmény vlastníků pro případ nějaké akutní havárky.

Nájemníci si jmény přelepují a přepisují zvonky a schránky, někteří tam nechají staré jméno, jiní se změnou ani neobtěžují. A prakticky tak jeden byt vlastní pan „Majitel“, jeho staří nájemníci „Nájemník1“ a „Nájemník2“ si napsali jména fixou na schránku, další „Nájemník3“ si označil jen zvonek. A poslední „Nájemník4“ se neobtěžoval nic měnit. V domě s 80ti byty pak máme chaos – u některých majitelů už bohužel ani nevím jaký mají zvonek či schránku :( a bydlí tam kdoví kdo. Na zvonky a schránky se sice určitě zákony nevztahují, jen to prakticky docela komplikuje život.

S právníky nerad něco řeším.. podle vašich příspěvků jste odborník a nezpochybňuji vaše znalosti, ale k řešení reálných situací je často čistě právní výklad zcela nepoužitelný.

Tak asi na všechny zvonky, schránky vyznačím číslo bytu :/

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.