Vložil Justitianus, 7. Listopad 2020 - 10:09
  • Andreasi, prve jste kategoricky (a chybně) tvrdil: „Vyhl. 23/2008 Sb. bych do toho netahal – je platná pro objekty, na které bylo vystaveno stavební povolení po 1.7.2008.“

Vaše tvrzení by znamenalo, že pro ostatní (starší) objekty je vyhláška NEPLATNÁ a tedy jako celek se na tyto objekty nevztahuje. To samozřejmě není pravda.

Nyní tedy připouštíte, že vyhláška je platná a účinná pro všechny objekty, bez ohledu na to kdy bylo „vystaveno“ stavební povolení.

Zejména část týkající se užívání staveb (§ 30) dopadá na všechny stavby, aniž by u nich došlo k jakékoli pozdější stavební úpravě. Jsem rád, že jste si to konečně ujasnil a že netrváte na tom nemyslu, který jste tvrdil prve. Vaše původní kategorické tvrzení mohlo neznalé čtenáře uvést v omyl.

Justitianus

Připomínám, že mezi neomezeně platná a účinná ustanovení vyhlášky č. 23/2008 patří tak zásadní záležitosti, jakými jsou povinnost dodržet množství hořlavin na chráněné únikové cestě, dodržet průchodnost únikových cest a otevírání dveří, povinnost dodržet při úpravě interieru jak vyhlášku, tak i vyjmenované technické normy, povinnost dodržet v garážích zákazy pro plynové nádoby a pro vozidla pro přepravu hořlavých kapalin a hořlavých plynů, atd. Samé důležité věci z hlediska bezpečnosti…

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.