Vložil Andreas (bez ověření), 7. Listopad 2020 - 9:22

Zatímco Váš výklad je naprosto bezchybný… :-)

simultánně – zároveň probíhající, současný, ale také společný, nedělitelný. V pořádku, aby se na objekt(např. historický) vztahovala dotyčná vyhláška, musela by se provést změna stavby (rozebereme níže), která by vyžadovala jak projekt, realizaci a následné užívání.

§ 26 Stavba památkově chráněná – Požadavky § 26 odst. 1 vyhlášky č. 23/2008 Sb., o technických podmínkách požární ochrany staveb u stavby památkově chráněné musí být splněny v části stavby dotčené změnou pouze tehdy, jestli se u stavby památkově chráněné (ať již byla prohlášena za památkově chráněnou před nebo po účinnosti vyhlášky č. 23/2008 Sb.) jedná o změnu stavby a to v souladu s ČSN 73 0834 Požární bezpečnost staveb-Změny staveb.

zdroj máte v minulém příspěvku, citace z textu zpracovaném HZS ČR.

§ 27 Ochrana movitých kulturních památek, odst. (2) Požadavky podle odstavce 1 neplatí pro stavbu, v níž byly movité kulturní památky umístěny přede dnem účinnosti této vyhlášky.

Aby se tedy Vyhl. č. 23/2008 vztahovala na tyto objekty, které uvádíte jako důkaz, musela by u nich být provedena rekonstrukce, změna užívání a to na základě platné projektové dokumentace.

To jsem ale psal hned v prvním příspěvku.

§ 30 užívání stavby – vzhledem k jasné neretroaktivitě je napsán zcela v pořádku

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.