Vložil Petr, 5. Listopad 2020 - 9:59

Martino SVJ 88 – my jsme sice tento problém neřešili, ale domnívám se že banky se spíše zajímají o výši zůstatku na účtu SVJ než o to, zda je v domě dlužník. Dokonce z dotazu neplyne, zda jsou „vaši“ dlužníci někde v registru kde to banka mohla zjistit. Já se spíše domnívám, že důvod neposkytnutí úvěru je v nízkém stavu vašeho účtu.

Dotaz 1: o kolik více (v %) byste na účtu měli, pokud by „p. František“ nedlužil, když neposkytnutí úvěru vysvětlujete jeho dluhy ?

Dále píšete „Zdi jsou staré, oprejskané, popraskané a navíc se ve třech bytech neustále tvoří plíseň“.

Fond oprav na 1 m2 (správně Příspěvky správy domu") našeho domu nejsou nijak vysoké (cca 30 % obecního nájemného), přesto jsme si dokázali našetřit na novou střechu a okna a ještě máme na účtu dost peněz.

Dotaz 2: Jakou částku na 1 m2, a kolik let platíte do toho tzv. fondu oprav, že máte „staré, oprejskané, popraskané zdi“ ?

Píšete: „upřímně už nevím na koho se mohu s tímto problém obrátit“. Odpověď: nejvyšším orgánem SVJ je shromáždění, nikdo jiný vám neporadí. Samozřejmě ale že problém dlužníka tam nevyřešíte. Na dlužníky rady nejsou. A pochopitelné je, že se nikomu z ostatních se nechce dotovat společný účet za dlužníka. To ale přeci platí i pro běžnou „správu“ nemovitosti, ne pouze pro zajištění úvěru.

"neplatí skoro rok polatky spojené s bytem (vodné, stočné fond oprav atd).

Můj dotaz: Jak řešíte jeho dluhy v rámci SVJ ? Nenechte je promlčet. Už jste něco v tomto podnikli ?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.