Vložil Petr, 4. Listopad 2020 - 15:40

Zateplení domu a rozpočet plateb do FO

Vložil filNad52, 29. Říjen 2020 – 10:27 ::

… Z jakých podkladů se vypočítává výše finančních úhrad k … bytům. … lodžie není vysunuta mimo plášť domu. Děkuji za odpověď Naďa

Prohlášení vlastníka

Vložil filNad52, 1. Listopad 2020 – 8:17

… Nikdy jsem neobdržela, jakým způsobem byla vypočítána výše příspěvku do FO (přestože, jsem o výpočet žádala). V Prohlášení vlastníka u mě … chyba: 2× započítána lodžie tj. + 3,2m Požádala jsem o opravu prodejce tj. magistrát města Karviné. … 10 let platím do FO i půjčku více, protože vycházeli z plochy bytu. Výbor nereaguje.

Dotaz

Vložil filNad52, 1. Listopad 2020 – 8:28

.. podle spoluvlastnických podílů… mám vypočítány spravně. Příspěvek do FO a splátka úvěru, … podle výměry bytů, je chybné. .. výbor … nechce tuto situaci řešit!

  • – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

1/ Nechápu rozdíl ve výši spoluvlastnického podílu a výši výměry bytu. Popis bytu byste měla mít v privatisační (kupní) smlouvě, protože dle toho co píšete, koupila jste byt od města Karviná. Tam už byla lodžie započtena 2× ?

2/ Celkem máte za dům započteno více lodžií (1 lodžie navíc) než jich v domě skutečně fyzicky je, nebo vám byla započtena lodžie jiného bytu ?

3/ Nejvyšším orgánem SVJ není výbor ale shromáždění. Problém je, že výbor asi nechce tento bod zařadit na program (viz zde jiná debata).

4/ Pokud chcete poradit lépe, zkuste citovat z Prohlášení a z Evidenčního lis­tu.

5/ Výši úhrady za 1 m2 byste měli mít v zápise shromáždění.

6/ Pozn.: Výše podílu na úvěru by neměla být v EL uvedena v rámci tzv. fondu oprav, ale jako extra položka. I když se to netýká vašeho dotazu. Jde totiž o to, že leckdo koupil byt kde už bylo v ceně započteno nesplacené zateplení ale splácí ho ještě započtené v tzv. fondu oprav, což neměl šanci odhalit.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.