Vložil Justitianus, 3. Září 2020 - 16:04

Pane Zdenku, jste totálně zmaten. Nejste schopen rozpoznat co je vlastní správa právnické osoby.

  • Napřed jste zapomněl na § 17, ve kterém jsou některé náklady na vlastní správu vyjmenovány.
  • Teď zase nesprávně tvrdíte, že vlastní správa je obsažena v § 8. Tvůrci NV chtěli v § 8 popsat činnosti správy domu a pozemku. Nikoliv činnosti vlastní správy, Vy popleto. Cituji úvodní větu § 8: „Činnostmi týkajícími se správy domu a pozemku z hlediska správních činností se rozumí zejména …“.

Nejste ovšem jediný popleta. Zejména autoři zmateného nařízení vlády č. 366/2013 to všechno spletli, ale to už jsem Vám přece napsal (a Vy jste to totálně nepochopil). Takže znovu, podrobněji:

K obsahu § 8 nařízení vlády č. 366/2013 Sb.

Zmatení autoři NV deklarovali, že § 8 má být seznamem činností správy domu a pozemku. Tedy správa cizího majetku. Z tam uvedených 15 činností jsou ale dvě, které nemají se správou cizího majetku nic společného, a patří tedy do § 17:
      (1) vedení účetnictví,
      (2) zpracování a předložení daňových přiznání.
Tyto dvě činnosti jsou nepochybně činnostmi vlastní správy právnické osoby. To ostatní v § 8 spadá do správy cizího majetku. To nedovedete rozeznat?

K obsahu § 17 nařízení vlády č. 366/2013 Sb.

Zmatení autoři NV udělali obdobnou „botu“ i v § 17. Tam deklarovali, že se prý jedná o vlastní správu, ale část položek patří nepochybně do správy domu a pozemku, případně do služeb podle zákona č. 67/2013 Sb. a měla tedy být zařazena do § 8. Takže zase špatně! A zase jste to nepoznal …
Jde o náklady na poskytování služeb. To nemá s vlastní správou SVJ nic společného, že. Totéž platí pro poskytování právních služeb: jakýkoliv právní servis poskytovaný vlastníkům jednotek je samozřejmě nákladem na správu cizího majetku. Totéž bude platit pro náklady na pořízení vlastního majetku SVJ, slouží-li tento majetek ke správě domu. Ostatně SVJ si ani žádný jiný majetek pořídit nesmí, nežli ten, který má sloužit pouze ke správě domu a pozemku. Je to výslovně uvedeno v zákoně. Četl jste jej vůbec?

§ 1195
(1) Společenství vlastníků může nabývat majetek a nakládat s ním pouze pro účely správy domu a pozemku. 

Pane Zdenku 22, nestačí jen bezmyšlenkovitě opisovat z vadného a zmatečného právního předpisu. Musíte taky myslet hlavou.

Jiný diskutující Vás onehdy vyzval, abyste zde zveřejnil co máte v seznamu činností vlastní správy. Tipuji, že to nikdy nezveřejníte. Ukázalo by se totiž, že v tom máte guláš, neumíte to rozeznat a porušujete dlouhodobě zákon. Mějte se pěkně.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.