Vložil Justitianus, 17. Srpen 2020 - 12:55

Pane s nesmyslným nickem „a co takhle“, je možno učinit závěr, že váš Evidenční list bytu je v rozporu se zákonem.

  • Podlahová plocha je v evidenčním listu uvedena chybně.

Vlastníte-li jednotku(1994), pak podle zákona 72/1994 Sb. se do podlahové plochy bytu započítává plocha místností. Balkon tedy neměl být součástí plochy bytu.
Vlastníte-li jednotku(2012), pak podle zákona č. 89/2012 Sb. se do podlahové plochy bytu započte souhrnná plocha všech místností včetně vnitřních příček. Čísla v evidenčním listu jsou tedy naprosto chybná a balkon zde neměl být uveden vůbec.

  • Započitatelná podlahová plocha je v Evidenčním listu uvedena chybně.

Jestliže v domě není centrální vytápění (máte asi vlastní lokální vytápění v bytě), pak nerozumím proč je u koupelny a WC uvedena započitatelná podlahová plocha s koeficientem 0.5 podle přílohy č. 1 část A vyhlášky č. 269/2015 Sb..

Pokud jde o předpis měsíčních plateb v Evidenčním listu, jde o směs záloh na správu domu a záloh na služby spojené s užíváním bytu. Možná něco z toho je konečná platba, která se nevyúčtuje, ale to z předpisu není možné žádným způsobem zjistit. Není to přehledné, avšak žádný celostátně účinný právní předpis nestanoví že by předpis záloh musel být přehledný.

Nesmyslem je ovšemže označení „fond údržby“ – to je takový folklor neználků, že používají pojem „fond“ v rozporu s účetními předpisy.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.