Vložil Justitianus, 14. Srpen 2020 - 14:25
  • Tomol napsal Radce: „… bazírujete na detailech, které nesouvisí s dotazem“

Právě naopak, pane Tomole. Ono to s dotazem souvisí. Jestliže určitý okruh osob jsou spoluvlastníci pozemku (neuvedeného v prohlášení), pak nejspíše jde o spoluvlastnictví se stejnými podíly (sám jste to zde dvakrát napsal, viz jednotná úhrada 250 Kč). Ovšem spoluvlastnické podíly na společných částech domu nejsou stejné, že?

Takže náklady na údržbu a zvelebení parkoviště musí být rozúčtovány a vybírány podle jiného klíče než náklady na správu domu. A tyto náklady se nemohou objevit v účetnictví SVJ jako náklady na správu domu. I kdybyste se SVJ dohodli, že bude provádět správu parkoviště jako „vedlejšák“, musí vést tyto náklady odděleně a rozúčtovat je podle jiného klíče než u nákladů správy domu.

To vše jsou pro Vás možná detaily, ale pouze pro Vás. Ostatní vlastníci a po čase i finanční úřad to bude vidět jinak.

Mimochodem, napsal jste, že „lidé se stěhují“. Rozumím tomu tak, že byty se převádějí, vlastníci jednotek se mění. (Při 100 jednotkách to jistě bude pár změn každoročně.) Jste si jist, že okruh osob které jsou spoluvlastníky parkoviště je stále tentýž jako okruh osob které jsou vlastníky bytů v domě? Kdy jste si naposled zkontroloval v katastru zda je tomu skutečně tak?

Ostatně i kdyby ty okruhy osob byly shodné, nic to neznamená. Spoluvlastnické podíly na domě a na parkovišti jsou v každém případě odlišné. Někteří spoluvlastníci parkoviště už možná nejsou vlastníky jednotky. A někteří vlastníci jednotky možná nevlastní žádný podíl na parkovišti. Raději si to ověřte.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.