Vložil Justitianus, 14. Srpen 2020 - 14:27
  • Pane Tomol, napsal jste: „Plošné + svilé značení vyhrazeného parkoviště nás přijde na cca 25 tis“.

Sním , nebo bdím? O jakém „vyhrazeném parkovišti“ to píšete?

Vy přece vlastníte ten pozemek! Máte plné právo rozhodovat o tom kdo tam bude parkovat a kdo nikoliv. Nepotřebujete státní ouřad, aby vám milostivě dal razítko a povolil vyhrazené parkování. Toto právo už přece máte originárně, jako vlastníci toho pozemku!

A vy chcete za každou cenu lézt do řiti státu a prosit ouředníky, aby z vašeho pozemku udělali veřejnou pozemní komunikaci? A dokonce za to chcete platit? Uvědomte si, že jakmile podáte státu prst, vezme si vše. Jestliže vlastní hloupostí nabídnete váš pozemek jako pozemní komunikaci, pak si ouředníci mohou kdykoliv vzpomenout že to parkoviště bude placené. Nebo že vám (spoluvlastníkům) zruší privilegium výlučného parkování a bude to veřejné parkoviště.

Člověče, víte vůbec co chcete?


Mimochodem, nerozumíte spoluvlastnickému rozhodování. Smlouvu o poskytnutí parkovacího místa nevlastníkovi parkoviště může za všechny spoluvlastníky pozemku podepsat kterýkoliv ze stovky spoluvlastníků. Nemusíte tedy „sehnat 100 podpisů“, jak se nesprávně domníváte.

O společném pozemku rozhodují jeho spoluvlastníci většinou, počítanou podle podílů. Je nutno vyrozumět každého spoluvlastníka o potřebě rozhodnout o hospodaření se společnou věcí. Pokud se rozhodování neúčastní, je to jeho problém. K přijetí rozhodnutí postačuje souhlas nadpoloviční většiny (počítáno podle podílů). Nemusíte tedy „sehnat 100 podpisů“, jak se nesprávně domníváte.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.