Vložil Justitianus, 5. Srpen 2020 - 6:54

Pane Zapisovateli, proč ta jízlivost?

Paní Michaela zde netvrdila, že výtah je „dětský kočárek“. Netvrdila ani to, že bude výtah provozovat „jako vedlejšák mezi mateřskými povinnostmi“. Trollíte a snažíte se vyvolat konflikt, nebo jste zcela mimo realitu?


Paní Michaela si je vědoma, že výtah je komplikované provozní zařízení k přepravě osob. Proto se zde ptá. Proto se členové nového výboru – zcela správně – shánějí po povinných dokladech a dokumentech k výtahu. To je jejich zákonná povinnost, protože SVJ je správcem společného technického zařízení.

Jestliže všechny dokumenty a doklady k výtahu nemá SVJ k dispozici, je to chyba SVJ. Odpovědni jsou všichni členové předchozího výboru (nebo předchozích výborů). Pouze jim – nepoučeným, neschopným a lhostejným neználkům – byste se mohl posmívat jak špatně a naprosto amatérsky si vedli při správě technického zařízení domu.

SVJ těžce pochybilo, jestliže od okamžiku kdy převzalo správu domu neopatrovalo doklady a dokumenty k výtahu a k jeho provozu. Statutáři musí v každém okamžiku mít úplný soupis dokumentů/dokladů k výtahu. Musí v každém okamžiku vědět které dokumenty/doklady byly předány servisní firmě, které jsou uloženy např. ve strojovně, a které opatruje SVJ ve svém archivu.

O předání a převzetí těchto dokladů/dokumentů má být sepsán předávací protokol s položkovým seznamem!!! A po skončení smlouvy o poskytování servisních služeb je samozřejmě servisní organizace povinna všechny převzaté doklady a dokumenty vrátit. Neučiní-li to, pak na ní SVJ může vymáhat způsobenou škodu.

Neschopní dřívější členové výboru na tyto své povinnosti dlouhodobě kašlali, proto je situace taková, jak ji popsala paní Michaela. A v mnoha dalších SVJ to bude podobné. Jen se o tom nemluví.

Justitianus

P.S. Napsal jsem, že nevím co je „revizní jízda“. Vím však co je ovladač provozní jízdy podle ČSN EN 81–20, článek 5.12.1.5. Viz [obr].

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.